(function(d,s,i,r) { if (d.getElementById(i)){return;} var n=d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0]; n.id=i;n.src='//js.hs-analytics.net/analytics/'+(Math.ceil(new Date()/r)*r)+'/554273.js'; e.parentNode.insertBefore(n, e); })(document,"script","hs-analytics",300000);
testmsg

[Infographic] stappenplan van VAR naar DBA

Per 1 mei 2016 verandert de huidige VAR-regeling. Het wordt de nieuwe Wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties). Geen paniek, er is een overgangsperiode tot 1 mei 2017. Maar wat houdt deze nieuwe regeling nu eigenlijk in? En verandert er precies voor jou als werkgever?

Waarom anders, als het goed is?

Tot 1 mei 2016 is de VAR-verklaring van kracht. VAR staat voor Verklaring Arbeidsrelatie. Zzp’ers vragen deze verklaring aan om te laten zien dat ze werken als zelfstandige en dat de Belastingdienst dit ook zo ziet. Als werkgever zie je door de VAR af van een aantal werknemer gerelateerde verplichtingen zoals het betalen van loonheffing.

In de ogen van het kabinet zorgt de VAR voor schijnzekerheid. Zzp’ers vragen deze vooraf aan, maar eigenlijk ben je pas zzp’er ná drie opdrachten. Het is dus eigenlijk niet vooraf te zeggen. Mocht de zzp’er drie opdrachten niet halen, kan hij of zij een flinke naheffing verwachten. Daarnaast wordt de verklaring tot zzp’er ingetrokken. De opdrachtgever blijft buiten schot en kan andere zzp’ers blijven inzetten. Hierbij komen geen vaste lasten kijken, die je wel bij een werkgever-/werknemersovereenkomst hebt. Daar wil de regering een stokje voor steken, daarom riepen zij de Wet DBA in het leven. 

Help, en nu?

Zoals gezegd, de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie gaat per 1 mei 2016 van kracht. Een overgangsperiode tot 1 mei 2017 is ons gegund. De zzp’er hoeft hierin niet vooraf nog een VAR aan te vragen. Er dient een passende overeenkomst opgesteld te worden voor elk project specifiek. En inderdaad, daarmee wordt de verantwoordelijkheid indirect verplaatst van de zzp’er naar de werkgever. Ieder jaar wordt je getoetst en bij fout handelen wordt de loonheffing niet meer achteraf in rekening gebracht bij alleen de zzp’er, maar ook bij jou als opdrachtgever. 

Wie helpt ons daarmee?

Eigen input is hierin van groot belang. Niet alleen met de aanpassing van een overeenkomst is deze klus geklaard. De grootste uitdaging is de mindset van de organisatie en de collega’s die deze nieuwe regelgeving intern doen laten slagen. Gelukkig, de belastingdienst biedt een aantal overeenkomsten die handig zijn als basis. Let wel op, onlangs is er een comité geformeerd om deze overeenkomsten te controleren en accorderen. Het in gebruik nemen van deze overeenkomsten is enkel verstandig na check van de fiscus.

Waar moet ik beginnen?

Er zijn een aantal zaken om goed in de gaten te houden bij het werken met zzp’ers. Niet alleen de overeenkomsten en mindset, maar ook de dossiervorming is een secuur werkje om te voorkomen dat je met onvoorziene kosten komt te zitten.

Wij stelden een handige infographic op met daarin een stappenplan voor de overstap van VAR naar DBA. Download hem geheel vrijblijvend en ga vandaag nog aan de slag!

[infographic] stappenplan van VAR naar DBA